I to dramatiske år var Kai Eide FNs øverste mann i Afghanistan. I denne boken forteller han åpent om det politiske spillet, den militære virkeligheten og menneskene han møtte. I en ekstrem sikkerhetssituasjon og under drapstrusler har Eide utøvd diplomati på høyeste hold. Det internasjonale samfunnet med USA i spissen, tar mer hensyn til egne prioriteringer enn til hva som er til landets beste, mener Eide. De har en manglende forståelse av kulturen og problemene i Afghanistan, og kommer dermed med enkle og ikke langsiktige forslag til løsninger. Han beskriver et internasjonalt engasjement, både militært og sivilt, som mangler tillit blant lokalbefolkningen, og om omfattende korrupsjon både i det afghanske systemet og hos de utenlandske aktørene. Kai Eide arbeidet tett sammen med president Hamid Karzai og han er den første som skildrer den politiske utviklingen av landet sett fra innsiden. Høyt spill om Afghanistan er skrevet med dyp kjærlighet til landet og menneskene. Boken gir innsikt i vår tids viktigste og meste brennende utenrikspolitiske spørsmål.
Les mer
I denne boka forteller forfatteren om det politiske spillet, den militære virkeligheten og menneskene han møtte under sine to år som FNs øverste mann i Afghanistan.
Høyt spill om Afghanistan er en viktig tilstandsrapport fra internasjonalt toppdiplomati. [...] Resultatet er et unikt og personlig innblikk i det internasjonale samfunnets - i all hovedsak vestens - engasjement i landet. [...] Eide [har] mye viktig å fortelle, og han er en god formidler.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202329099
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
435 gr
Høyde
211 mm
Bredde
140 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
309

Forfatter