I denne revolusjonerende kokeboken tar matjournalist Andreas Viestad for seg kokekunstens små og store utfordringer. Hvordan hakke løk uten å gråte? Hvorfor blir potetmosen av og til seig? Hvordan få til en perfekt stekt biff? Hva er hemmeligheten bak en saus som ikke skiller seg? Kort sagt: Alt du burde kunne om mat, men ikke våget å spørre om. Andreas Viestad bruker moderne matvitenskap til å finne fram til nyttige triks og gode forklaringer på matlagingens mysterier, og han viser klassiske og moderne teknikker du har bruk for hver gang du lager mat. Andreas mener at jo mer du vet om hva som skjer når du lager mat, desto enklere, morsommere og mindre uforutsigbart blir det. Og det aller viktigste er at maten blir bedre. Hvordan koke vann er breddfull av informasjon du blir klokere av, med mer enn 200 tips og oppskrifter du blir mett av. Hvordan koke vann ble kåret til Årets kokebok av Natt & Dag første gang den kom ut.
Les mer
Boka gir en introduksjon til de viktigste teknikkene du bør kjenne til på kjøkkenet, fra å få vann til å koke, til å lage emulsjonssauser og hvordan du kan rense en nytrukket fisk. Den beskriver prosessene steg for steg og inneholder oppskrifter på retter med fisk, skalldyr, kjøtt og fugl, sauser, kraft og grønnsakretter. Har litteraturliste og register.
Les mer
Første gang utgitt av Cappelen, 2005

Produktdetaljer

ISBN
9788202355890
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
928 gr
Høyde
252 mm
Bredde
196 mm
Dybde
24 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
267

Forfatter
Illustratør