En spennende reise i vår skøytehistorie, fra de aller første skøytestevnene på naturis til fartsfylte forestillinger på kunstis. Fra løp hvor stil var like viktig som tid til løp hvor det settes verdensrekorder som sprenger alle grenser. Norske skøyteløpere har gledet et stort publikum i over 100 år. Fra legendariske Oscar Mathisen, skøytelegendene Hjallis og Kuppern til de fire S-ene og hele verdens Koss og jubelscenene under OL 1994. Og igjen står vi foran en ny gullalder med Bøkko og juniorløperne som tapetserte pallen i siste junior-VM. Det blir nye løp og nye konkurranseformer - alle med interesse for fart, spenning og blodslit har noe å glede seg. Boka gir det nødvendige overblikket og er skrevet av en liebhaber og kjenner av sporten. Boka inneholder QR-koder som gir tilgang til videoklipp med historiske skøyteløp på mobiltelefonen.
Les mer
Boka handler om norsk skøytesports historie, fra den spede begynnelse på 1800-tallet, via Oscar Mathisen-epoken, storhetstida etter andre verdenskrig, de fire S-ene, OL på Lillehammer og fram til og med 2011.
Les mer
"Flott og fyldig bok om et nasjonalt syndrom""... først ved kaffebordutgivelsen "To indre og vekk me'n" har norsk skøytesport fått en samlet historie, samvittighetsfullt nedtegnet av historikeren Eldar Høidal (...) Boka er faktabasert, kronologisk, lettlest, full av referater av drabelige og legendariske oppgjør." Fredrik Wandrup, Dagbladet
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202352523
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
1085 gr
Høyde
267 mm
Bredde
197 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
295

Forfatter