Juvikfolket er Olav Duuns hovudverk. Det omfattar dei seks bøkene "Juvikingar", "I blinda", "Storbryllopet", "I eventyret", "I ungdommen" og "I stormen". Romansyklusen skildrar livet til seks-sju generasjonar juvikingar i førre hundreåret og inn i vårt eige. "I eventyret" (1921) er første del av det som blir kalla Odin-trilogien, og handlar om barndomen til han som skal nyreise ætta. Odin har i seg noko av gammalkarane, men har òg eit ope sinn og syner ei eiga evne til å sameine gamalt og nytt.
Les mer
I eventyret er første del av det som blir kalla Odin-triologien, og handlar om barndommen til han som skal nyreisa ætta. Handlinga i I ungdommen samlar seg kring kjærleiksforholdet og problema mellom Odin og søskenbarnet hans, Astri Håberg. I stormen skildrar manndomsåra til Odin, og den store striden som ættesoga munnar ut i. Odin er leiar i bygda, og sjølv om mange motarbeider han, vil han ikkje gi opp trua på det gode i folket.
Les mer
Utgitt første gang i 1921. Sidetall hentet fra første trykte utgave. Språket er noe normalisert. Feil utgivelsesår i kolofonen: 2012

Produktdetaljer

Publisert
2013
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Aschehoug
Serie
Juvikfolket
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Nynorsk
Format
Product format
E-bok

Forfatter