Kjell Ola Dahl er kanskje mest kjent for serien om politietterforsker Gunnarstranda og hans kompanjong Frank Frølich. Dødens investeringer er første bok i serien. Andre bok, En liten gyllen ring, ble tildelt Rivertonprisen for beste kriminalroman i 2000.Dahl er tydelig inspirert av hardkokte forbilder i krimsjangeren, både litterære og filmatiske. Han viser fram et Oslo som er mørkt og rått, der de kriminelle miljøene ikke skyr noen midler. Den mest rendyrkede romanen hans i så måte, er kanskje Siste skygge av tvil, der helten heter John Hammersten.Kjell Ola Dahls krimbøker har alltid hatt store skjønnlitterære kvaliteter, og han har skrevet innenfor flere litterære sjangre. Dette gjenspeiles også i bokens overraskende «Bonusspor» som byr på novelle, essay og artikler.Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik. Han debuterte i 1993 med kriminalromanen Dødens investeringer. Dahl er utdannet cand.mag. med fagbakgrunn i psykologi, juss og bedriftsøkonomi, og er bosatt på Feiring i Eidsvoll kommune. Kriminalromanene om politietterforsker Gunnarstranda og Frank Frølich er oversatt til en lang rekke språk. Foruten Dødens investeringer har Dahl utgitt følgende titler i denne serien: En liten gyllen ring (2000), Mannen i vinduet (2001), Lille tambur (2003), Den fjerde raneren (2005). I 2006 opplevde han både kritikerros og lesersuksess med Lindemann & Sachs, en familiekrønike lagt til næringslivsmiljøet.
Les mer
Siste skygge av tvil: John Hammersten har sonet en dom for narkotikasmugling fordi noen plantet narkotika i bilen hans. Da han slipper ut vil han finne ut hvem som gjorde det. Han prøver å få tak i sin tidligere kompanjong, Abel Raag, men oppdager at folk fra hans tidligere miljø er påfallende tause. Hammerstens tidligere elskerinne dukker opp og blir hans femme fatale. Besatt av ønsket om å finne sannheten, trekkes han inn i et farlig spill. En liten gyllen ring: En ung kvinne blir en morgen funnet drept på en bestialsk måte. Kvelden før deltok hun på en fest i Vinterhagen, et kollektiv for rusmisbrukere. Hun ble sist sett med en sivilarbeider. Politiførstebetjent Gunnarstranda og hans assistent Frank Frølich begynner møysommelig oppnøstingen av forholdene rundt drapet. Boken fikk Rivertonprisen i 2000.
Les mer
Undertittel hentet fra omslaget. Innhold: Siste skygge av tvil. En liten gyllen ring. På omslaget: To bøker til prisen av én. Inneholder ekstratekster

Produktdetaljer

ISBN
9788205363816
Publisert
2007
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal
Vekt
725 gr
Høyde
211 mm
Bredde
144 mm
Dybde
47 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
662

Forfatter

Relaterte produkter