Kjønnsdriften står sentralt i kriminalitetshistorien fordi den har gitt opphav til ulike typer lovbrudd, ikke bare sedelighetsforbrytelser i snever forstand, som hor, leiermål, blodskam, homoseksualitet og seksuell omgang med dyr. Som en kriminell urkraft ligger kjønnsdriften også bak andre, og i nåtidens øyne langt mer alvorlige forbrytelser. Talløse tilfeller av drap kan på ulik måte spores tilbake til sex og begjær - sjalusidrap, drap for å skjule brudd på sedelighetslovene og drap for å bryte ut av ekteskap og parforhold. I Kjødets lyst møter vi enkeltindivider i dramatiske og ekstreme livssituasjoner, mennesker av kjøtt og blod. Deres liv og skjebne engasjerer oss fortsatt, tross avstanden i tid.
Les mer
Denne boken handler om kjønnsdriften som opphav til alvorlige forbrytelser. Den forteller om historiske kriminalsaker hvor seksualitet har stått sentralt. Med litteraturliste.
"Fornøyelig lesning og en fin påminnelse om at all vår forakt for æresdrap og religiøst vanvidd like gjerne kan rettes mot våre oldeforeldre som mot vår tids fremmede." Jon Rognlien, Dagbladet

Produktdetaljer

ISBN
9788202322014
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
600 gr
Høyde
233 mm
Bredde
158 mm
Dybde
19 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
225

Forfatter