Komler, komper, ball, raspekaker, potetball, klubb, blandaball, dirty snowballs. Denne matretten har ein viktig plass i hjarta til mange nordmenn. Kjartan Brügger Bjånesøy har reist på kryss og tvers i raspeballen sitt kokevatn, på leiting etter kva som gjer komla eller raspeballen så spesiell. Frå sør til nord blir det servert komler på restaurantar, ferjer, kafear og hotell. Og kvar uke forsvinn nordmenn inn i komlekoma etter å ha ete for mykje. Når blei komle ein matrett? Finst retten berrre i Norge? Kva et ein til komla? Skuldast kjærleiken til komla rein matglede, eller handlar det om identitet og nostalgi? Bli med forfattaren på ei reise til stader som Brooklyn og Baltikum, Stavanger og Slependen, Bryne og Bergen, Farsund og Kristiansund. Resultatet er ei bok full av humor, klokskap, gode forteljingar og oppskrifter.
Les mer
På omslaget: Oppskrifter og heimlengsel. Komper, ball, raspekaker, kompler, potetball, klubb, dirty snowballs

Produktdetaljer

ISBN
9788248913269
Publisert
2013
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Kagge
Vekt
605 gr
Høyde
235 mm
Bredde
165 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Nynorsk
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
191