God kommunikasjon er den fundamentale forutsetningen for vellykket ledelse. Men hva er egentlig god kommunikasjon? Forfatteren presenterer og diskuterer kommunikasjonsutfordringer som er spesielt viktige for ledere i det moderne norske helsevesenet. Mange av disse ufordringene handler om motsetningen mellom en klassisk medisinsk og en moderne økonomisk-administrativ ideologi, men de har også å gjøre med helsevesenets kompleksitet, rammebetingelser og profesjonsmotsetninger. I den første delen av boka brukes grunnleggende teorier om språk og bevissthet til å analysere kommunikasjonsbetingelser i helseledelse. I den andre delen viser forfatteren hvordan disse betingelsene kan møtes. Hovedmålet er praktisk: Helseledere er ofte involvert i krevende kommunikasjon. Kunnskap om kommunikasjon kan derfor være til stor praktisk hjelp. Boka er skrevet på en måte som er enkel og forståelig for alle som er interessert i kommunikasjon. I motsetning til mange andre analyser av ledelse skriver forfatteren inngående om hvordan man kan oppnå god kommunikasjon i grunnleggende mellommenneskelige relasjoner. Boka egner seg godt i undervisning og som et viktig supplement til bøker som har et mer organisasjonsteoretisk perspektiv.
Les mer
I denne boken diskuteres kommunikasjonsutfordringer som er viktige for ledere i helsevesenet. Mange av utfordringene handler om motsetningen mellom en klassisk medisinsk og en moderne økonomisk-administrativ ideologi, men har også å gjøre med helsevesenets kompleksitet, rammebetingelser og profesjonsmotsetninger. Har litteraturliste.
Les mer
"Er det mulig for en filosof å bidra med praktiske råd til helseledere, som knapt har et minutt til overs til kaffekoppen når de er på jobb? Svaret viser seg å være ja. [...] Det var med stor glede jeg så hvordan de teoretisk pregede kapitlene ledet logisk frem til ypperlige praktiske råd i siste del av boken." P. Gulbrandsen, Tidsskrift for Den norske legeforening, 19/2009
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202283490
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
205 gr
Høyde
210 mm
Bredde
150 mm
Dybde
10 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
136

Forfatter