Kravene til systematisk styring av kvaliteten på produkter og tjenester øker i næringslivet og i offentlig virksomhet. Denne boken beskriver grunnelementene i og gjennomføringen av kvalitetsstyring i laboratorier og bedrifter. Bruken av måleteknikk og statistikk i kvalitetsstyring er sentrale temaer, som inkluderer blant annet statistisk prosesstyring, hypotesetesting, vurdering og beregning av måleusikkerhet og forsøksplanlegging. For laboratoriearbeid drøftes også prøvetaking og validering. Standarder for krav til kvalitetssystemer behandles, blant andre ISO 9000-serien og ISO 17 025. I boken beskrives bruken av prinsippene i kvalitetsstyring for kontroll med helse, miljø og sikkerhet, og den beskriver krav til kontroll med kvalitet og måleresultater i norsk lov, EØS-avtalen og andre internasjonale avtaler som Norge har signert.
Les mer
Boken beskriver grunnelementene og gjennomføringen av kvalitetsstyring i laboratorier og bedrifter. Bruken av måleteknikk og statistikk i kvalitetsstyring er sentrale temaer, som inkluderer hypotesetesting, vurdering og beregning av måleusikkerhet og statistisk prosesstyring. Boken passer for undervisning på høgskole- og universitetsnivå, så vel som for personell som er opptatt av kvalitetsspørsmål i arbeidslivet. Har litteraturliste og stikkordsregister.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788205402119
Publisert
2010
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal akademisk
Vekt
770 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
22 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
416

Forfatter