Med en dødsdom hengende over seg flykter to menn over fjellene i Norge. Det er våren 1941 og telegrafist Erling Marthinsson og Carl Müller har rømt fra den tyske fangeleiren Ulven. I over tre måneder er de på rømmen fra tyskerne, mesteparten av tiden til fots, før de redder seg over Nordsjøen til England. Arnfinn Haga er tilbake med en ny bok fra andre verdenskrig og det skjebnesvangre motstandsarbeidet. Boken er en dramatisk beretning og et vitnemål om folks vågemot og vilje til innsats når livet står på spill. Dette er Hagas 33. bok om motstandsbevegelsen i Norge 1940-45. Forfatteren har fått Kongens Fortjenstemedalje i gull (2003) for sine bøker om nordmenn i krig.
Les mer
Boka forteller historien om motstandsmennene Erling Marthinsson og Carl Wilhelm Müller, og deres flukt fra den tyske fangeleiren Ulven. Med en dødsdom hengende over seg flykter de over fjellene i Norge og kommer seg til slutt over Nordsjøen til England.
Les mer
"Haga har ei sarepta-krukke av spennande og medrivande historier å ausa av, og han formidlar dei med stor innsikt og varme."

Produktdetaljer

ISBN
9788202355388
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
362 gr
Høyde
212 mm
Bredde
135 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
202

Forfatter

Relaterte produkter