Næringsliv, offentlig virksomhet og organisasjonsarbeid drives stadig oftere fra leide lokaler. Med denne boken får utleiere, leietakere og deres rådgivere et praktisk verktøy når kontrakter skal fremforhandles og konflikter løses. Husleieloven gjelder ved leie av både boliger og lokaler. Lovens utgangspunkt og hovedfokus er boligleie. Det gjør at lovteksten enten blir liggende på siden av de problemene som oppstår ved lokalleie, eller gir uhensiktsmessige løsninger for denne typen leieforhold. Loven kan dessuten i stor grad fravikes i avtaler om leie av lokaler. Til sammen har dette medført at hovedvekten i litteraturen så langt har vært lagt på spørsmål som gjelder boligleie. Denne boken tar utgangspunkt i avtaler om leie av lokaler og de behovene partene i disse avtalene har.
Les mer
Når næringsliv, organisasjonsarbeid og offentlig virksomhet drives fra leide lokaler, kan det lett oppstå konflikter mellom utleier og leietaker i forbindelse med for eksempel avvikling av leieforhold, fremleie, vedlikehold, leieregulering, vederlag for verdier leietaker har tilført lokalene og lignende. Forfatteren ønsker med denne boken å bidra til at partene i lokalleieforhold klarer å ivareta sine interesser. Boken er skrevet som en lovkommentar, og er ment som et praktisk verktøy når kontrakter skal fremforhandles og konflikter løses. Alle bestemmelsene i husleieloven som er felles for boligleie og lokalleie, samt de av bestemmelsene som bare gjelder lokalleie, behandles i boken. Med stikkordsregister, liste over lover, forskrifter og forarbeider. Har litteraturliste.
Les mer
«Det er lite tvilsomt at vi her har fått et verk som vil være til stor nytte ikke bare for utleiere og leiere av fast eiendom, men for alle, ikke minst advokater, som arbeider med leierettslige spørsmål.» Peter Lødrup, Nytt i privatretten 1/2008
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202218133
Publisert
2008
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
892 gr
Høyde
231 mm
Bredde
158 mm
Dybde
34 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
581