Lucinda Mørk får sparken i Kripos fordi hun har spist av lasset. Dømt til fotlenkesoning, reiser hun til i barndomshjemmet i Sør-Fron. Moren begikk selvmord da Lucinda var liten, og nå vil hun rydde opp i fortiden og begrave gamle spøkelser. Men konflikten på asylmottaket, en forslått ung kvinne og to skjeletter som graves opp, trigger nysgjerrigheten hennes og gjør det vanskelig for den rastløse Lucinda å overholde bevegelsesrestriksjonen. Og da det skjer et mord i bygda, lar hun seg overtale av den lokale politibetjenten til å hjelpe til med etterforskningen. Men snart dukker hennes tidligere kollega fra Kripos opp. Han vil ha henne vekk fra etterforskningen og inn i fengsel. At han jobber etter et helt annet spor enn det hun har fulgt, gjør henne bare enda mer sikker på at hun har rett. Gamle konflikter om jord og nye konflikter om asylmottak og arbeidsplasser preger bygda, og midt i det hele forsøker Lucinda å slutte fred med fortiden, og finne svaret på hvem som var faren hennes.
Les mer
En lysende Kripos-karriere falt i grus da Lucinda ble tatt for å ha forsynt seg av et amfetaminbeslag. Nå soner hun med fotlenke i barndomshjemmet. Men da en forslått jente dukker opp på Mørk-gården, bestemmer Lucinda seg for å trosse soningen og forsøke å hjelpe jenta. Dette er den første boka om Lucinda Mørk.
Les mer
Lenket til fortiden «Det er en undertone av spenning hele veien. Dette blir aldri kjedelig. Jeg synes forfatterne har lyktes godt i å skape en ny etterforsker og det skal bli spennende å følge Lucinda Mørk videre. Denne boka legger opp til en fortsettelse med tilknytning til mulige internasjonale konflikter.» Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad
Les mer

Produktdetaljer

Publisert
2013
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Serie
Lucinda Mørk
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok