Cedric Errol bor sammen med sin mor i New York i 1880-årene da han en dag får beskjed om at han er arving til et stort engelsk gods. Det er bestefaren hans, jarlen av Dorincourt, som har sendt bud på ham. Cedric og moren må flytte fra venner og kjente i Brooklyn og sette kursen mot England, der det er meningen Cedric, som nå er blitt lord Fauntleroy, skal flytte inn på slottet hos jarlen. Til alles overraskelse lar den beryktede gamle mannen seg sjarmere av den lille lorden. Cedric, som viser omsorg for alle og enhver, har til og med mye å lære sin bestefar. Et skår i gleden er likevel at hans mor ikke får bo på slottet, men er henvist til et lite hus noen kilometer unna. Her er jarlen urokkelig, men så skjer noe uforutsett ikke alle unner nemlig Cedric posisjonen som arving til jarle-tittelen. Lille Lord Fauntleroy er en av barnelitteraturens største klassikere. Oversatt av Torstein Bugge Høverstad.
Les mer
Lille Lord Fauntleroy vokser opp i Amerika som Cedrik Errol, helt uvitende om at han er arving til et slott og en fornem engelsk adelstittel. Boken ble første gang utgitt i 1886.
Feil i oversetters navn på tittelsiden: Torsein Bume Høversad. Etterord ved Elisabeth Skjervum Hole. Første norske utgave: Nygaard, 1886. Sidetall hentet fra trykt norsk utgave, 2008

Produktdetaljer

Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Transit
Aldersnivå
9-12
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok