«... en av britisk litteraturs mest interessante forfattere.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen Maskiner som meg foregår i et alternativt London på 1980-tallet. Storbritannia har tapt Falklandskrigen, Margaret Thatcher kjemper med Tony Benn om makten, og kunstig intelligens har fått sitt store gjennombrudd. Midt i det hele står Charlie, en ung mann som surfer gjennom livet og unngår fast arbeid så godt han kan. I etasjen over bor hans store forelskelse, Miranda, en begavet student som lever med en forferdelig hemmelighet. Da Charlie plutselig mottar en god slump penger, kjøper han Adam, en av de aller første fabrikklagde menneskene med kunstig intelligens. Sammen med Miranda designer han Adams personlighet og skaper et menneske som er tilnærmet perfekt - Adam er vakker, sterk og smart - og et trekantdrama begynner raskt å utvikle seg. Ian McEwans kloke og underholdende nye roman stiller sentrale spørsmål: Hva er det egentlig som gjør oss menneskelige? Den fysiske kroppen eller vårt indre liv? Og kan en maskin forstå et menneskes følelser?
Les mer
Maskiner som meg foregår i et alternativt London på 1980-tallet. Storbritannia har tapt Falklandskrigen, Margaret Thatcher kjemper med Tony Benn om makten, og kunstig intelligens har fått sitt store gjennombrudd. Midt i det hele står Charlie, en ung mann som surfer gjennom livet og unngår fast arbeid så godt han kan. I etasjen over bor hans store forelskelse, Miranda, en begavet student som lever med en forferdelig hemmelighet. Da Charlie plutselig mottar en god slump penger, kjøper han Adam, en av de aller første fabrikklagde menneskene med kunstig intelligens. Sammen med Miranda designer han Adams personlighet og skaper et menneske som er tilnærmet perfekt - Adam er vakker, sterk og smart - og et trekantdrama begynner raskt å utvikle seg. Ian McEwans kloke og underholdende nye roman stiller sentrale spørsmål: Hva er det egentlig som gjør oss menneskelige? Den fysiske kroppen eller vårt indre liv? Og kan en maskin forstå et menneskes følelser?
Les mer
«Hvilke algoritmer kan skape det uperfekte mennesket . altså det «ekte»? Maskiner som meg er en tankevekkende roman som også er intenst underholdende, i beste Ian McEwan-tradisjon.»

Produktdetaljer

ISBN
9788205535602
Publisert
2020
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal
Vekt
283 gr
Høyde
206 mm
Bredde
131 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
340

Forfatter
Oversetter