Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den er skrevet for studenter innen ernæring, medisin, tannmedisin, sykepleie, fysioterapi og idrett. Boken er også velegnet til bruk for ferdig utdannede leger, tannleger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsesøstre og jordmødre, og andre som er interessert i temaet. Boken gir oppdatert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse og en forståelse for at maten har en viktig plass i moderne medisin. God og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Fra et helsemessig synspunkt inneholder det norske kostholdet for mye fett, særlig mettet fett og transfett, for mye salt, sukker og alkohol og for lite av matvarer som er rike på stivelse, kostfiber og antioksidanter, som grovt brød, frukt og grønnsaker. Disse svakhetene i kostholdet medvirker til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt, forstoppelse, galleveissykdom, benskjørhet, jernmangel, tannråte og diabetes type 2. Forekomsten av disse sykdommene kan reduseres betydelig dersom matvanene endres.
Les mer
Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den tar opp emner som belyser sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse, og gir en forståelse av at maten har en viktig plass i moderne medisin. For medisinske studenter og leger, men egner seg også for ernæringsfysiologer, øvrig helsepersonell og andre interesserte. Har stikkordregister.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788276349672
Publisert
2012
Utgave
6. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm høyskoleforl.
Vekt
1280 gr
Høyde
247 mm
Bredde
177 mm
Dybde
33 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
540