Jonas Lie var politiminister og øverste sjef for Germanske SS Norge og den viktigste enkeltperson i Nasjonal Samling etter Quisling under 2. verdenskrig. Med penn og pistol kaster et nytt lys over nazisten og krimforfatteren som både menneskelig og psykologisk forble en gåte. Den beryktede politiministeren, med tilnavn som "Judas Lie" og "Finnmarks bøddel", ble imidlertid aldri stilt til rette for sine handlinger. Han døde under uavklarte omstendigheter i maidagene 1945 på Skallum gård i Bærum. Jonas Lie hadde bakgrunn i ett av de viktigste kulturelle miljøene vi har hatt her i landet. Under pseudonymet Max Mauser skrev han fem kriminalromaner, som fortsatt regnes som blant de beste innen sjangeren. En viktig kilde til Jonas Lies barbariske side synes nettopp paradoksalt nok å være det høykulturelle oppvekstmiljøet. Bernt Rougthvedt har tidligere skrevet kritikerroste biografier, blant annet om Svein Elvestad, som også ble nominert til Brageprisen i 2007.
Les mer
Jonas Lie (1899-1945) var forfatter og politimann. Han vokste opp i et kulturelt miljø, skrev fem kriminalromaner, var politiminister, medlem av Nasjonal Samling og sjef for SS Norge. Biografien fokuserer mest på okkupasjonsårene 1940-1945. Med navneregister.
Les mer
Undertittel på omslaget: En biografi om politiminister Jonas Lie
Bernt Roughtvedt leverer en velskrevet og engasjerende biografi, med mye nytt stoff - på tross av at det ble skrevet en annen biografi om Lie allerede rundt 1990.Nå kommer det fram helt nye opplysninger som Lie selv nok aldri trodde ville se dagens lys. Tore Shetelig, Drammens Tidende
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202272906
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
880 gr
Høyde
233 mm
Bredde
160 mm
Dybde
33 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
429

Forfatter