For snart ett år siden endte den største menneskejakten i moderne historie. Barack Obama kunne gå på talerstolen i Det hvite hus og kunngjøre at Osama bin Laden var tatt av dage. Samtidig, i en leilighet i Washington satt CNN-journalisten Peter Bergen og visste at han hadde en bok han måtte skrive. I 1997 var han den første og eneste vestlige journalisten som fikk intervjue bin Laden i hulekomplekset i Torabora-fjellene. Etter at flyene traff tvillingtårnene den 11.september hadde han tenkt at det bare var et spørsmål om tid. Før eller siden måtte jakten avsluttes, og da skulle hele historien fortelles. I «Menneskejakten» går han grundig til verks. Boken gir et unikt innblikk i bevegelsene til dette århundrets mest ettersøkte mann, men går også dypt inn i kulissene på den andre siden av terrorkrigen. Bergen tilbyr den mest komplette gjennomgangen av den ti år lange jakten som førte amerikanske spesialstyrker frem til det anonyme huset på den pakistanske landsbygda. Resultatet er blitt en triller av en dokumentarbok.
Les mer
Boka forteller historien om jakten på Osama bin Laden, frem til de siste skuddene falt, og al-Qaida-lederen var uskadeliggjort.
"Peter L. Bergen har imponerende kunnskaper om både al-Qaidas indre liv og store nettverk [...] så spennende at med enkle og effektive fortellergrap blir dette en thriller fra virkeligheten som det er vanskelig å legge fra seg." Per Randers Haukaas, Bergensavisen
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202380564
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
597 gr
Høyde
232 mm
Bredde
160 mm
Dybde
28 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
302

Forfatter