Hva er et menneskeliv, og hva er politikkens oppgave? Slike fundamentale spørsmål er den italienske filosofen Giorgio Agamben opptatt av. Han utfordrer selve grunnelementene i vestlig politisk tenkning: våre forestillinger om stat, nasjon, identitet og språk. I en rekke engasjerte og dyptpløyende essay viser han hvilke konsekvenser politikken har for enkeltmennesket, for eksempel i forhold til flyktningspørsmål, internering og politisk unntakstilstand. Agamben har dessuten en visjon om en alternativ politikk som ikke bygger på treenigheten nasjon, statsborgerskap og territorium, men som tar utgangspunkt i menneskenes språklige fellesskap. Midler uten mål er en tvers igjennom original og tankevekkende bok, uansett hvor man selv befinner seg i det politiske landskapet. Nr. 57 i Cappelens upopulære skrifter.
Les mer
Hva er politikkens anliggende, og hvilke begreper er den tuftet på? Gjennom 11 essays argumenterer forfatteren for en ny politisk tenkning; den kommende politikken. Denne boken utfordrer våre politiske forestillinger om stat, nasjon, identitet og språk. Har litteraturliste.
Les mer
Etterord av Marit Grøtta
«'Midler uten mål' rommer etter mitt skjønn et språklig frigjøringspotensial, som begynner med selve det å lese mangfoldig. Lesere som søker et radikalt håp vil finne gode ansatser i denne enestående utgivelsen, som bør danne opptakten til en ny giv for Cappelens upopulære.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202273910
Publisert
2008
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Serie
Cappelens upopulære skrifter
Vekt
220 gr
Høyde
204 mm
Bredde
127 mm
Dybde
14 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
174

Forfatter
Oversetter