Etter annen verdenskrig styrte Arbeiderpartiet landet nesten uten avbrudd i 30 år. Utad sto ledelsen alltid samlet, innad var det maktkamp, uenighet og konfrontasjoner. I Noen av oss har snakket sammen... tar forfatter og historiker Hans Olav Lahlum oss bak fasaden til Norges største parti, og forteller historien om alle personskiftene i dets storhetstid. Boken behandler samtlige skifter av statsminister, statsråder og medlemmer av ledelsen i perioden 1945-1975. Hovedfokus settes på to av de aller største fra arbeiderbevegelsens så vel som fra norsk politisk historie: De mangeårige statsministrene og formennene Einar Gerhardsen og Trygve Bratteli. Forfatteren tegner et sammensatt og fascinerende bilde av de to både som politikere og mennesker, og kaster også nytt lys over det kompliserte forholdet mellom dem. Boken begynner med Johan Nygaardsvolds avgang som statsminister sommeren 1945, og avsluttes med at en ung Gro Harlem Brundtland kom inn som statsråd og nestformann i Arbeiderpartiet på 1970-tallet. I Noen av oss har snakket sammen... er en veldokumentert bok om en viktig periode i norsk politikk og historie.
Les mer
Forfatteren tar i denne boka oss med bak fasaden til Arbeiderpartiet, og forteller om personskiftene i perioden 1945-1975. Den tar for seg samtlige skifter av statsminister, statsråder og medlemmer av ledelsen i denne perioden. Har navneregister.
Les mer
Undertittel på omslaget: personskifter i Arbeiderpartiet 1945-1975
"I likhet med de tidligere kritikerroste biografiene over Oscar Torp og Haakon Lie, er «Noen av oss har snakket sammen» resultat av en kraftanstrengelse fra Lahlums side. Stavanger Aftenblad, Stavanger Aftenblad 2.11.2010
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202337711
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
727 gr
Høyde
233 mm
Bredde
163 mm
Dybde
36 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
458

Forfatter