Nomade skildrer et eksepsjonelt livsløp. Ayaan Hirsi Ali vokste opp i Somalia, men søkte som voksen asyl i Nederland der hun senere ble valgt inn i parlamentet. Truet på livet flyktet hun videre fra Europa til USA. Hun regnes av mange som en av vår tids modigste intellektuelle. Boken er også et portrett av en familie som blir revet fra hverandre på grunn av kulturkonflikter. Faren fornektet henne fordi hun er en frafallen fra islam, men på hans dødsleie blir de forsonet. Ayaan Hirsi Ali vil advare det amerikanske samfunnet mot å begå samme feil som hun mener Europa har gjort, nemlig å undervurdere farene ved islamsk fundamentalisme. Hun hevder islam vanskelig lar seg forene med vestlige verdier, og ser den som en trussel mot demokrati og ytringsfrihet. For å få til en vellykket integrasjon, fortsetter hun, må vi tørre å stille ubehagelige spørsmål knyttet til emner som sex, vold, penger og religion. Nomade er både en personlig og politisk bok som går rett inn i debatten om det flerkulturelle samfunnet.
Les mer
I denne boka forteller forfatteren om livet sitt, fra oppveksten i Somalia til hun som voksen søkte asyl i Nederland, ble truet på livet og måtte flykte til USA. Boka er også et portrett av forfatterens familie, en familie som er blitt revet fra hverandre på grunn av kulturkonflikter. Forfatteren ønsker å advare USA mot å undervurdere faren ved islamsk fundamentalisme, noe hun mener Europa har gjort.
Les mer
Modig, intelligent og velskrevet. [...] et brennende forsvar for humanistiske verdier som mennesker over hele verden har tilkjempet seg gjennom århundrer. Arne Dvergsdal, Dagbladet

Produktdetaljer

ISBN
9788202337759
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
525 gr
Høyde
217 mm
Bredde
158 mm
Dybde
28 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
317

Forfatter