Cappelen Damms første utgivelse direkte som e-bok uten å ha vært innom papirutgaven er Lars Saabye Christensens Norske stiler. Boka er en utveksling mellom Herbert Ankel, en oppfinnsom og utrettelig forfatter av norske stiler, og hans norsklærer, klasseforstander Holger Ørekam, som ikke alltid lar seg begeistre av Ankels fantasifulle stiløvelser. I løpet av i alt 19 stiler finner vi klassikere som 'Fortell om en tur', 'Fortell om en helt vanlig dag', 'Grei ut om FN', 'Grei ut om trafikkreglene' og ikke minst denne: 'Er selvtillit en fordel eller en ulempe'. Herbert Ankels stiler er egnet til å vekke munterhet og en viss nostalgi. Og ikke minst, de behandler evige aktuelle tema som: Fins virkelig en helt vanlig dag. Nei, mener Ankel. Jo, mener Ørekam. FORTELL OM EN ARTIG OPPLEVELSE (andre forsøk) "Nå skal jeg fortelle om noe virkelig artig som jeg har opplevd. En dag etter skoletid gikk Sindre Mømb og jeg ned til Studenten, den viden kjente isrestauranten på Karl Johan. Vi hadde nemlig spart så mye av ukelønnen at vi kunne betale for hver vår milkshake. Dessuten hadde vi pantet flasker som fyllikene la igjen på Skarpsno og andre steder. Noen ganger var de litt mistenksomme når vi kom på Vinmonopolet med en hel kasse full av tomflasker, men stort sett var de greie. Vi hadde jo rent mel i posen. ..."
Les mer
Boken inneholder skoleeleven Herbert Ankels 19 norske stiler. I tillegg kan vi følge kommunikasjonen mellom Herbert og klasseforstander Holger Ørekam om karaktersettingen. Herbert skriver blant annet om en alminnelig dag, en artig opplevelse, idrettens betydning for samfunnet og hvorfor ærlighet er viktig.
Les mer
"Lars Saabye Christensen griper tidsånden i «Norske stiler». (...) Saabye Christensen er en av forlagets mest sentrale forfattere, og stilene har allerede vært publisert i bloggen Forlagsliv.no. Det begynte muligens som en upretensiøs lek. Kanskje det er derfor for det blir så bra (...) Saabye Christensen kan være utrolig morsom - uten at det blir flås."
Les mer

Produktdetaljer

Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok