Verden har kastet sitt blikk på Norge. Sterke krefter kjemper om landets sjel. Intensjonene bak Oppdrag Norge er de aller beste: Bekjempe ensretting og kjedsomhet, åpne Norge for verden og la mangfoldet blomstre! Med første svarte statsråd i en blendahvit regjering og tilblivelsen av Mangfoldsåret 2008 ligger alt til rette for at Eldrerådets betrodde kvinne skal lykkes. Men knappe 35 dager ut i Mangfoldsåret blir det klart at statsråden må gå. Oppdraget ligger i grus. Folk flest drømmer om et Norge som er likere - og kanskje også hvitere? I desperasjon tyr Eldrerådet til teatergruppa Queendom som med sin hvite kompetanse, sin svarte erfaring og sitt uregjerlige hår, er de eneste som kan redde stumpene av Oppdrag Norge. Denne samfunnssatiren er et oppgjør med norske idealer og sannheter. Queendom ser Norge gjennom sitt multikulturelle kaleidoskop. Det er ikke bare et vakkert syn. Queendom er Norges første humor-og revygruppe bestående av norsk-afrikanske kvinner. De har markert seg satirisk, musikalsk og politisk. I 2008 ble Queendom tildelt Oslo bys kunstnerpris.
Les mer
Boken er en satire over det norske samfunnet der forfatterne, ut i fra sitt multikulturelle ståsted, tar et oppgjør med norske idealer og sannheter. Allerede 35 dager inn i Mangfoldsåret 2008 må Norges første svarte statsråd gå. De norsk-afrikanske jentene i teatergruppa Queendom tar derfor oppdraget med å bekjempe kjedsomhet, ensretting og åpne opp for et mer mangfoldig Norge.
Les mer
Undertittel på omslaget: De er svarte, de er norske, og de skal redde Norge. Medlemmer i Queendom: Monica Ifejilika, Hannah Wozene Kvam, Asta Busingye Lydersen, Haddy Jatou N'Jie og Isabell Sterling

Produktdetaljer

ISBN
9788202285166
Publisert
2008
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
419 gr
Høyde
212 mm
Bredde
138 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
229