Forfatter Ingvild H. Rishøi og illustratør Bendik Kaltenborn har slått seg sammen for å lage Pling i bollen - fine og ufine barnerim, et eget univers der steiner i en ur kan havne i heftig diskusjon og en dachs uten videre kan bli venn med en laks. Ferdinand Feie han tjukke og breie nekta fullstendig å slutte med bleie. Nå er han blitt far og røyker sigar så folk syns jo bleia er littegrann rar. Rishøis rim peker respektfullt, men ertende tilbake på sjangerens store mestere, som Inger Hagerup og André Bjerke. Men først og fremst er dette rim for en ny generasjon. Noen er rørende og lune, de fleste er ville og underlige, og felles for dem alle er at de utviser en sjelden språklig oppfinnsomhet. Supplert med Kaltenborns prisvinnende og lekne strek er Pling i bollen - fine og ufine barnerim et oppfinnsomt skattekammer. Tre av rimene er tonesatt med noter bakerst i boken, og barnerimene egner seg også godt til høytlesning. Nominert til Kritikerprisen 2011 Vinner av Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomsbøker 2011, kategorien for beste bildebok Tildelt sølv i Årets vakreste bøker 2012, i klassen Skjønnlitteratur/bildebok
Les mer
Boken inneholder barnerim om blant annet hunden Iver som blir bestis med beveren Siver, menn med problemer, spionen Fiona og tusen måter å bli gal på. Boken avsluttes med tre sanger med noter.
"Utvalget er mangfoldig, men virker likevel kresent. Det spenner over alt fra en tonsatt vuggevise via dyrevers til en morsom nekrolog. Det er lenge siden jeg har lest en bedre samling barnerim."

Produktdetaljer

ISBN
9788202343712
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
403 gr
Høyde
257 mm
Bredde
200 mm
Dybde
11 mm
Aldersnivå
6-9, 9-12
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet

Illustratør

Relaterte produkter