I 2005 tok Afrikas lengste krig slutt. Sør-Sudan fikk indre selvstyre etter 22 års borgerkrig med nord. Freden skulle sikres, økonomien etableres og en stat bygges. De nye lederne hadde en visjon om demokrati, men hadde ingen erfaring med folkestyre. De skulle skape en statsadministrasjon, men ingen hadde gjort det før. Geriljasoldater skulle bli byråkrater og politikere. Folket skulle opplyses, men her var ingen massemedier. Den nye regjeringen sendte bud på Afrika-kjenneren Tomm Kristiansen og gjorde NRKs tidligere korrespondent til rådgiver for president Salva Kiir.Han skulle spre presidentens budskap både lokalt og internasjonalt, og gjøre ham til et samlende symbol. Og mens de bygger landet må regjeringen håndtere både etniske motsetninger, Herrens motstandshær, den internasjonale straffedomstolen, Darfur og de enorme oljeinntektene. Tomm Kristiansen gir et fascinerende portrett av et land i støpeskjeen.
Les mer
I 2005 fikk Sør-Sudan indre selvstyre etter 22 års borgerkrig med nord. De nye lederne ville ha demokrati, men hadde selv ingen erfaring med folkestyre. Forfatteren ble ansatt som rådgiver for presidenten. I boken skildrer han erfaringene sine. Har litteraturliste.
Les mer
"Tomm Kristiansen er den store afrikafortelleren i norsk journalistikk. Han forteller med et varmt hjerte og inderlig ønske å om vise oss andre bilder fra områder som vanligvis forbindes med krig og katastrofer."
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202308490
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
470 gr
Høyde
210 mm
Bredde
140 mm
Dybde
30 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
271

Forfatter