RAMSALT SKIPSKOST Vi var sjøens menn og kvinner og trivdes med det livet vi levde. Vi mønstret på lange kontrakter og vi pakket for sommer og vinter når vi reiste ut. Vi bodde på arbeidsplassen og spiste våre tre varme måltider daglig. Vi hadde faste retter til faste dager. Retter som var nærmest identiske på de fleste skip i handelsflåten. Var det bønner og bacon til frokost, ja da var det lørdag og utskei klokken 12:00. Kjøttkakene og fruktsuppen var uløselig knyttet til hverandre, likeså var saltkjøtt og raspeballer obligatorisk på torsdager og det var aldri en lørdag uten spekesild, risgrøt og rød saft til lunsj. Denne boken er mitt tilbakeblikk på min yrkeskarriere i byssa med ramsalt skipskost og gode minner ... Arne Sivertsen (f. 1947) reiste ut som 15-åring i 1963 og valgte byssa som arbeidsplass. Frem til han ble pensjonist i 2006 opplevde han utviklingen i kostholdet på sjøen. Arne Sivertsen har tidligere gitt ut boken "15 år og førstereis".
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788281631007
Publisert
2016
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Kapabel
Vekt
640 gr
Høyde
248 mm
Bredde
186 mm
Dybde
15 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
160

Forfatter