Tittelen på Hamsuns siste roman, Ringen sluttet (1936), kan tolkes dithen at han mente forfatterskapet på et vis ble fullført og fullendt med dette verket. Forholdet individ.samfunn står sentralt både i gjennombruddsboken Sult og (1890) og her. Men mens Sult-jeget hadde et ønske om å bli godtatt sosialt, har Abel, som er helt uten sosiale ambisjoner, en annen «overlevelses»-strategi. Skal det trekkes en utviklingslinje gjennom Hamsuns forfatterskap fra Sult til Ringen sluttet . slik det kan se ut som om forfatteren legger opp til . går linjen fra ambisjon til resignasjon. Denne utgaven av Ringen sluttet er basert på Samlede verker 1.27 (2007.2009, ny utgave). Teksten har her gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.
Les mer
Abel Brodersen er sønn av en gjerrig fyrvokter og en drikkfeldig mor, og allerede som barn gjør han seg til kirketyv for å vekke Olgas interesse. Han reiser til sjøs, og etter hvert går han i land i Kentucky. Der etablerer han en påstått sorgløs, primitiv tilværelse. Så begår han en forferdelig forbrytelse. Forbrytelse, og tanken på Olga, lar han ikke i fred, og han vender hjem til den sørnorske kystbyen han vokste opp i.
Les mer
Undertittel hentet fra omslaget. Sidetall hentet fra b.16 av Samlede verker, 2009. Denne utgaven er basert på Samlede verker 1-27, 2007-2009. Teksten har fått en språklig revisjon i retning av moderne riksmål.
Les mer

Produktdetaljer

Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok

Forfatter