Salt på øyet reflekterer over hukommelsen og måter vi manipulerer hukommelsen på. Hva er sant og hva er løgn? Hva har vi fortalt oss selv så mange ganger at grensene mellom sannhet og løgn viskes ut. Vi skaper våre fortellinger ut ifra hva som føles sant, men det er ikke alltid like lett å vite eller formulere hva vi føler. Det finnes mange usynlige og undertrykte bevegelser, og nettopp disse bevegelsene er det Hanne Bramness ønsker å antyde for leseren. Hun vil ha oss til å se både det som har vært og det som er. Men slik hørselen skjermer oss for høy- og lavfrekvente lyder finnes det begrensninger for synet. Og vi trenger glemselen også, for å tåle avstand og tap. Diktene er elegiske, men ikke uten ironi, humor og fortellerglede. Samme år som Salt på øyet kom ut, ble forfatteren tildelt Dobloug-prisen for sitt forfatterskap.
Les mer
Diktene i denne samlinga reflekterer over hukommelsen og måter vi manipulerer hukommelsen på. Hva er sant og hva er løgn?
"(...)ein poet som vågar å halda fram det stillferdige arbeidet med å kartleggja det menneskelege sinnskapet, og gjer det med ein overtydande varheit og biletskapande evne. Ho skapar vakre diktlinjer som kan fylle oss." Helge Torvund, Dagbladet
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202256425
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
192 gr
Høyde
210 mm
Bredde
140 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
78

Forfatter

Relaterte produkter