Rørosregionen har opparbeidet seg ry som ledende i Norge innenfor lokal matproduksjon. Hvordan er dette mulig, her hvor karrige bygdesamfunn klamrer seg fast oppunder skoggrensa langt inne i landet? Hvilke tradisjoner for mat, smak, delikatesser, oppskrifter og appetittvekkende opplevelser knytter seg til dette landskapet? Om hvordan tenker de som produserer maten? Denne boka handler om menneskene, naturen og kulturen i Røros-traktene. Her bor det produsenter som tar vare på mattradisjonene våre, og serverer dem på nye måter for nye generasjoner. Et eksempel på det er Rørosmeieriet, som feiret 10-årsjubileum i 2010. Meieriet vokste fram gjennom et enormt felles løft i regionen sammen med Rørosmat, Smakeriet og det lokale matengasjementet.
Les mer
Boken handler om mennesker, natur og kultur i Røros-traktene, og produsenter som tar vare på og fornyer lokale mattradisjoner. Rørosmeieriet, som feiret 10-årsjubilieum i 2012 og vokste frem gjennom et felles løft med Rørosmat og Smakeriet, trekkes frem som et eksempel.
Les mer
Forord av Reidar Almås og Ingulf Galåen. På omslaget: Røros. Mat fra Rørostraktene

Produktdetaljer

ISBN
9788299779234
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Fjellheimen forl.
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
208

Forfatter