Fra mellomkrigstiden til langt inn i den kalde krigen var Sigurd Evensmo en sentral aktør i sin tid. Hans virke som journalist, motstandsmann og forfatter rommer de politiske og eksistensielle hendelsene som formet det forrige århundre. I biografien Alene mot de mange forteller journalistene Stian Bromark og Halvor Tretvoll for første gang hele historien om Evensmos dramatiske liv.
Les mer
Boken er en biografi om forfatteren, journalisten og motstandsmannen Sigurd Evensmo. Under krigen prøvde han å flykte til England, men han og 17 andre ble fanget av Rinnan-banden. De som ble tatt sammen med han ble alle henrettet og han ble den eneste overlevende. Denne opplevelsen står i sentrum i hans roman "Englandsfarere" og skulle komme til å prege han resten av livet. Etter krigen engasjerte Evensmo seg i politikk og var med på å danne Sosialistisk Folkeparti i 1961. Har litteraturliste og register.
Les mer
"Det er en strålende biografi ... [...] I Stian Bromarks og Halvor Finess Tretvolls Evensmo-biografi fortelles den med veltalenhet, innsikt og kjærlighet. Det er en prestasjon!" Harald Stanghelle, Aftenposten
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202239992
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
1254 gr
Høyde
234 mm
Bredde
163 mm
Dybde
50 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
650