Denne boka handler om hvor viktig det er å ta vare på den sosiale fantasileken i barnehagen. Barnehagepersonalet bør ikke styre barns lek, men de må forholde seg aktivt til den ved å observere leken og gi barna tilpasset støtte underveis. Gjennom sosial fantasilek utvikler barna en relasjonell kompetanse som de vil ha glede av resten av livet. Denne boka handler først og fremst om lek - om hvor viktig det er å ta vare på den sosiale fantasileken i barnehagen, som også kan kalles rollelek eller late-som-lek. Sosial fantasilek - kompetanse for livet er først og fremst en bok til barnehagepersonalet, men kan også brukes som pensumlitteratur på grunnutdanning til førskolelærerutdanningen.
Les mer
Boka handler om hvor viktig det er å ta vare på den sosiale fantasileken i barnehagen. Del 1 ser på ulike definisjoner og syn på lek, og beskriver den sosiale fantasileken mer spesifikt. Del 2 tar for seg hvordan barnehagepersonalet bør forholde seg til barnas lek. Boka er særlig aktuell for barnehagepersonale og førskolestudenter. Har litteraturliste.
Les mer
«Etter mitt syn er dette en liten, men viktig bok for barnehagen. Her presenteres leketeoretiske perspektiver i en veldig praksisnær ramme. Viktigheten av personalets deltakelse i lek drøftes på en slik måte at boka etter min mening egner seg godt som utgangspunkt for arbeid med dette tema i den enkelte barnehage. Boka er lettlest samtidig som den har en tydelig teoretisk forankring.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202341237
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
232 gr
Høyde
238 mm
Bredde
170 mm
Dybde
6 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
101