Dette er en innføringsbok om sosial kapital som begrep og forskningstema. Hva er sosial kapital? Hvor kommer den sosiale kapitalen fra? Hva er sosial kapital godt for? Forfatterne gir en gjennomgang av begrepshistorikken og teorigrunnlaget til sosial kapital samt ulike empiriske analyser og diskusjoner av sosial kapital i det norske samfunn. Norsk sosial kapital drøftes i en nordisk og europeisk kontekst, og med Norge som utgangspunkt gir boka dermed en innføring i en sterkt voksende forskningstradisjon som også har økende relevans i den politiske debatten. Sosial kapital er ressurser, i form av tillit og nettverk, som styrker forutsetningene for kollektiv handling. I internasjonale sammenlikninger scorer Norge konsekvent høyt på alle mål for sosial kapital. Hva skyldes dette? I hvilken grad er vår høye sosiale kapital avhengig av at vi har vært et relativt avsondret og ensartet samfunn? Hva gjør migrasjon, ny informasjonsteknologi, urbanisering - utviklingstrekk som påvirker hele verden samtidig - med vår annerledeshet? Er vår tillitsbaserte nordiske modell bærekraftig i en moderne og globalisert verden? Sosial kapital i Norge egner seg for studenter i ulike samfunnsvitenskapelige fag, forskere, politikere og andre som er opptatt av sosial kapital.
Les mer
Denne boka er en innføringsbok om sosial kapital som begrep og forskningstema. Boka egner seg for studenter i ulike samfunnsvitenskapelige fag, forskere, politikere og andre som er opptatt av sosial kapital.
Les mer
«Boka hevder å være en innføringsbok. På sett og vis er den det, ved å være den til nå mest omfattende norskspråklige presentasjon av begrepets historie og innhold, samt presentasjon av konkrete studier. [...] Boka er på sitt beste der den formidler konkrete funn. Og det er det mye av i boka, kunnskap som på mange områder avliver myter om at mistillit, venneløshet og mistenksomhet brer om seg. Norge (og Norden) preges av svært høye nivåer på tillit mellom mennesker.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202345297
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
560 gr
Høyde
241 mm
Bredde
173 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
293