Søvn og døgnrytme gir en oversiktlig innføring i mysteriet søvn og handler blant annet om: Hva som skjer når døgnrytmen forskyves, er uregelmessig eller flyter fritt. Er det farlig å sove lite? Finnes egentlig A- og B-mennesker? Blir man syk av å arbeide skift? Kan reiser, jetlag eller endret døgnrytme gi varige søvnforstyrrelser? Søvn og døgnrytme er skrevet for enhver som ønsker å vite mer om søvnens mysterier, og hva man kan gjøre når døgnrytmen endres. Den er også et nyttig redskap for studenter, leger og annet helsepersonell som arbeider med søvn- eller døgnrytmerelaterte problemer. Forfatterne Wolland og Skard Heier er begge leger, nevrologer og søvnforskere. De forklarer, gir konkrete råd og besvarer de vanligste spørsmålene om søvn og døgnrytme. Stikkord i margen gjør det lett å finne fram til de enkelte temaene i boka.
Les mer
Forfatterne forklarer og besvarer de vanligste spørsmålene knyttet til søvn og endringer av døgnrytme, bl.a. om mangel på søvn er farlig, om A- og B-mennesker fins, om man blir sjuk av å arbeide skift og om reiser og jet-lag kan gi varige søvnforstyrrelser.
Les mer
«"Søvn og døgnrytme" kan med fordel leses av sykepleiere siden søvn er lite utdypet i sykepleierutdanningen og behovet for mer kunnskap blant helsepersonell om søvn i klinisk praksis er økende.» Kristin Kyte, Tidsskrift for fag og tro 4/2011
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202358426
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
210 gr
Høyde
227 mm
Bredde
152 mm
Dybde
8 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
99

Relaterte produkter