Kort og enkelt beskriver forfatterne blant annet hva søvn er, hvor mye søvn vi trenger, om søvnløshet er skadelig, og hvordan man kan hanskes med og behandles for søvnløshet. Boka er skrevet for sykepleier-, vernepleier-, helse- og sosialfagutdanningene, både på bachelornivå og for videreutdanningene. Den er interessant og nyttig for enhver som har opplevd å ikke få sove.
Les mer
I denne boken forklarer og svarer to leger og søvnforskere på vanlige spørsmål knyttet til søvnløshet, for eksempel om for lite søvn er helseskadelig, hvor mye søvn vi egentlig trenger, hva god søvn er, hvordan søvnløshet kan behandles, og hva man selv kan gjøre med sin søvnløshet. Med skjema til å føre søvndagbok, ordliste og litteraturliste.
Les mer
Feil ISBN i kolofonen: 089-82-02-30616-8
"Boken vil være nyttig for alle leger og annet helsepersonell som kommer i kontakt med denne type problemstillinger. Språket er såpass enkelt og lite fagmedisinsk at også folk som ikke er fagpersoner vil forstå det aller meste og ha utbytte av innholdet. [...] Spesielt nyttig er gjennomgangen av ikke-medikamentelle behandlingsprinsipper hvor søvnrestriksjon og stimuluskontroll står sentralt." G. D. Slapø, Tidsskrift for Den norske legeforening 4/2010
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202306168
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
180 gr
Høyde
230 mm
Bredde
150 mm
Dybde
10 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
81

Illustratør