Bosnia, juli 1995: I løpet av fem dager ble 8000 menn drept i Srebrenica - en av de største massakrene i Europa etter 1945. I tre år hadde de bosniske flyktningene levd i den vesle byen under beskyttelse av FN, men under ulidelige forhold med sult og frykt. Mot alle odds overlevde den da tyve år gamle Emir Suljagic, mens nær alle mennene og flere av kvinnene han kjente ble drept. Boken er beretningen om de tre årene og om hvordan omverdenens unnfallenhet åpnet for katastrofen. I Srebrenica jobbet forfatteren som tolk for FN-styrkene; en jobb som reddet livet hans. Han forteller om hvordan livet ble snudd på hodet - fra å være en vanlig tenåring til å leve i det som praktisk talt var en konsentrasjonsleir.
Les mer
Bosnia, juli 1995. I løpet av fem dager ble 8000 menn drept i Srebrenica - en av de største massakrene i Europa etter 1945. I tre år hadde de bosniske flyktningene levd i den vesle byen under beskyttelse av FN, men under ulidelige forhold med sult og frykt. Forfatteren av denne boken overlevde, mens nær alle mennene og flere av kvinnene han kjente ble drept. Boken er hans beretning om de tre årene og om hvordan omverdenens unnfallenhet åpnet for katastrofen.
Les mer
Etterord av Aage Borchgrevink
"Srebrenica - notater fra helvete er kanskje det sterkeste menneskelige dokument som ligger igjen på ruinene av det som en gang var en bosnisk landsby." Jens Vetland, Fædrelandsvennen

Produktdetaljer

ISBN
9788202315641
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
370 gr
Høyde
210 mm
Bredde
140 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
244

Forfatter
Oversetter