Stol og ekstase er ei samling essay og noveller som til tider kan likne på essay. Det handlar mykje om tilhøvet mellom verkeleg og uverkeleg: Refleksjonar kring det sanne, det fantastiske og det ironiske i litteratur gjennom lesingar av forfattarar som Virginia Woolf, Arthur Rimbaud, Richard Brautigan og Inger Christensen blandar seg med flygande objekt, med det å forsvinne fullstendig, med det nynorske, med det kvinnelege, med klaustrofobi, med småfly som kjem flygande gjennom snøvér, med kjærleik på framande planetar. Gunnhild Øyehaug (f. 1975), busett i Bergen. Ho er forfattar, litteraturvitar og medredaktør av litteraturtidsskriftet Kraftsentrum. Hennar forrige bok, Knutar, blei nominert til Brageprisen og fekk Bergensprisen 2004 for beste bok av Natt og dag. Stol og ekstase er hennar tredje bok.
Les mer
Boka er ei samling essay og noveller som handlar mykje om tilhøvet mellom verkeleg og uverkeleg. Ho inneheld refleksjonar kring det sanne, det fantastiske og det ironiske i litteratur gjennom lesingar av forfattarar som Virginia Woolf, Arthur Rimbaud, Richard Brautigan og Inger Christensen.
Les mer
"Nesten ingen forfattere gir ut fortellinger og essays i én og samme bok. Gunnhild Øyehaug prøver seg på krevende ting i sin tredje bok, «Stol og ekstase». Hun lykkes oppsiktsvekkende godt.""Men hun skriver så lekent og lett at i hvert fall jeg blir interessert i å oppsøke verk jeg ikke kjenner godt nok fra før, ..."
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202258962
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
366 gr
Høyde
190 mm
Bredde
130 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Nynorsk
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
226

Forfatter