Marcus Aurelius Til meg selv stammer fra slutten av det 2. århundre e.Kr. Aurelius' tekst er dypt personlig, knyttet til hans eget liv og erfaringer og sikkert ikke skrevet med tanke på offentliggjørelse. Auerelius sluttet seg til den stoiske lære og taler til seg selv for å styrke og lutre sitt indre liv. Boka er oversatt fra gresk og innledet av Rebekka Hammering Bang. Nr. 51 i Cappelens upopulære skrifter.
Les mer
Verket stammer fra det 2. århundre og gir et klart bilde av sammenhengen mellom kristendommen og antikkens religiøse tradisjoner. Boka er knyttet til keiserens eget liv og erfaringer og skrevet for å fastholde det enorme ansvar som hviler på ham som hersker over jordens største rike. Boka inneholder også Hymne av Kleanthis.
Les mer
Inneholder Hymne av Kleanthis. Noter ved Aasmund Brynildsen. Innledning av Rebekka Hammering Bang
«Keiser Marcus Aurelius' Til meg selv er et stykke antikk selvhjelpslitteratur med vedvarende appell. [...] Til meg selv er siden blitt stående som et hovedverk i antikk, stoisk filosofi.il meg selv er siden blitt stående som et hovedverk i antikk, stoisk filosofi.» Amund Børdahl, Vårt Land
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202246259
Publisert
2004
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Serie
Cappelens upopulære skrifter
Vekt
262 gr
Høyde
208 mm
Bredde
126 mm
Dybde
16 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
218