Ken Opprann har i femten år reist verden rundt og fotografert mennesker i møte med sin gud. Flere ganger i året har han oppsøkt store religiøse festivaler, besøkt hellige steder og dokumentert religionsutøvelse i ulike former og sammenhenger - i hellige hus så vel som i det offentlige og private rom. Ken Opprann har i femten år reist verden rundt og fotografert mennesker i møte med sin gud. Flere ganger i året har han oppsøkt store religiøse festivaler, besøkt hellige steder og dokumentert religionsutøvelse i ulike former og sammenhenger - i hellige hus så vel som i det offentlige og private rom. Opprann har avbildet mangfold, særtrekk og nyanser innen fem verdensreligioner, samt fellestrekk på tvers av trosgrensene. Med praktverket TRO er Ken Oppranns enestående dokumentariske og kunstneriske arbeid samlet i bokform. Det er fotografens ønske at hans bilder skal bidra til en bredere allmenn nysgjerrighet, respekt og forståelse på tvers av geografiske, politiske og religiøse grenser. Fem av Norges fremste religionshistorikere bidrar med tekster om teologi, praksis og tradisjon innenfor kristendom (Christine Amadou), islam (Kari Vogt), hinduisme (Knut A. Jacobsen), jødedom (Dagfinn Rian) og buddhisme (Hanna Havnevik).
Les mer
Boken presenterer bilder av mennesker i møte med sin gud. Fem av Norges fremste religionshistorikere bidrar med tekster om teologi, praksis og tradisjon innen for de ulike religionene. Bidragsyterne er Christine Amadou, Kari Vogt, Knut A. Jacobsen, Dagfinn Rian og Hanna Havnevik.
Les mer
Undertittel hentet fra omslaget
"Ken Oppranns bok Tro er en av de viktigste fotodokumentariske bøkene som er utgitt i Norge - kanskje den mest imponerende. Du fatter umiddelbart at dette er et fotografisk arbeid på et svært vanskelig tilgjengelig tema - og som har tatt mer tid og energi enn hva de fleste er villig til å gi. Du forstår også at Oppranns møter med troende i de ulike religioner har vært en rik kilde til den forståelse og respekt du ser i bildene hans. " Fotografi
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788281690509
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Font
Vekt
1530 gr
Høyde
265 mm
Bredde
200 mm
Dybde
30 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
322

Illustratør