Ungene våre ble utgitt første gang i 1948, og er ikke bare en klassiker innen barneoppdragelse og et enestående stykke popularisert barnepsykologi, den er i tillegg en viktig påminnelse om at det å være foreldre også er et samfunnsoppdrag. Åse Gruda Skard (1905.1985) var talsperson for barnas sak. Som barnepsykolog oppnådde hun stor anerkjennelse internasjonalt, og i Norge ble flere av bøkene hennes folkelesning.Boka er en samling korte artikler med svar på praktiske problemstillinger som kan oppstå i vår omgang med barn. På henvendelser i brev eller telefonoppringninger, eller gjennom observasjon av sine egne fem barn, skriver Skard konkret om renslighet, mat, avstraffelser, søskensjalusi og sykdom. Men også om kjønnsrollemønstre, likestilling i og utenfor hjemmet, solidaritet og menneskeverd. Hennes oppfordring til oss voksne er todelt: Å hele tiden å forsøke å se verden fra barnets synsvinkel, og å oppdra ungene våre til et demokratisk sinnelag gjennom å fremme selvstendighet, deltakelse og utfoldelse. Denne gjenutgivelsen er supplert med et forord av Hanne Haavind, professor i psykologi ved Universitetet i Oslo, samt et etterord av døtrene Torild Skard og Målfrid Grude Flekkøy. En bok som endret Norge: I 2008 ble Ungene våre nummer 6 i Dagbladets kåring av de 25 viktigste norske sakprosabøkene etter 2. verdenskrig.
Les mer
Forfatteren var gjennom store deler av 1900-tallet aktiv som barnepsykolog, fagformidler og politiker. Denne boken ble første gang utgitt i 1948 og ansees som en klassiker innen barneoppdragelse. Boken inneholder en samling korte atikler med svar på praktiske problemstillinger som kan oppstå i vår omgang med barn.
Les mer
Forord av Hanne Haavind. Etterord av Torild Skard og Målfrid Grude Flekkøy. Første gang utgitt på Tiden Norsk Forlag, 1948

Produktdetaljer

ISBN
9788205381513
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal akademisk
Vekt
358 gr
Høyde
209 mm
Bredde
138 mm
Dybde
26 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
235

Forfatter

Relaterte produkter