Bær og mennesker hører sammen. I en stresset tid gir det rekreasjon og fellesskapsopplevelse når hele familien drar på bærtur sammen. Forfatteren ønsker å formidle gleden, smaksopplevelsen og helsegevinsten som vi får fra bær. At bær er både sunt og godt, er en vedtatt sannhet. Nyere forskning bekrefter langt på vei at den tradisjonelle, folkelige bruken av bær mot en rekke sykdommer, ikke bare er overtro, men at viktige bestanddeler i bærene er virkestoffer som kan forebygge eller helbrede ulike sykdommer. I de siste årene er det sagt og skrevet mye om antioksidantenes gunstige innvirkning på helsen vår. Og skogsbærene er blant våre viktigstige antioksidantkilder. I tillegg til grundig beskrivelse og store bilder av alle våre vanligste skogsbær og andre ville bær, samt de vanligste bærtypene vi dyrker i hagen, tar boken for seg konserveringsmetoder, som sylting, safting og hermetisering. Oppskrifter på syltetøy og saft, kaker og desserter - og alt mulig annet godt vi kan lage bær, utgjør en stor del av boken.
Les mer
Undertittel på omslaget: Syltetøy, saft, desserter, likør, bakverk. Basert på innhold hentet fra to tidligere utgivelser: Ville bær og Hagens frukt og bær, Damm, 1995 og 2004

Produktdetaljer

ISBN
9788202408732
Publisert
2013
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm faktum
Vekt
990 gr
Høyde
257 mm
Bredde
200 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
248

Forfatter