Vestens musikkhistorie er den første norske læreboka i musikkhistorie for studenter på bachelornivå. Sentralt i boka står Vestens kunstmusikk fra og med 1600-tallet. Framstillingen av jazz, pop og rock er mer omfattende enn i de fleste andre musikkhistoriske verker som det er naturlig å sammenligne med. Innholdet gjenspeiler de viktigste undervisningsemnene på bachelornivå ved de fleste musikkutdanningene. Som lærebok i musikkhistorie er hensikten med denne boka å gi leseren innsikt i hvordan man kan forstå musikk som et historisk fenomen, i tillegg til å gi en oversikt over musikkhistoriske fakta. Boka presenterer leseren for tidligere tiders forhold til og oppfatninger av musikk, sett i lys av vår tid og nyere musikkhistoriske perspektiver. Forfatterne er fagfolk med spesialkompetanse på hver sine felt.
Les mer
Boken gir en oversikt over den vestlige musikkens historie fra 1600-tallet og frem til i dag. Den presenterer sjangre og verker, komponister og utøvere ut fra sine samtidige kulturelle, politiske, sosiologiske, estetiske og teknologiske sammenhenger. Med navneregister, stikkordregister og litteraturliste.
Les mer
«Mellom hundrevis av sider fullpakket med solid formidling av vestens musikkhistorie fra år 1600 og frem til i dag, løfter en ny norsk lærebok frem grunnleggende historiefilosofisk spørsmål: Hvordan kan vi gripe musikken historisk? På sitt beste viser boken hvordan kunstmusikken kan berges ut av det kollektive hukommelsestapet.» Tore Engelsen Espedal, salongen.no
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202277284
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
1522 gr
Høyde
284 mm
Bredde
220 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
448

Redaktør